Майкъл Джексън: This is it е документален филм за последните репетиции преди заплануваното

...
Майкъл Джексън: This is it е документален филм за последните репетиции преди заплануваното
Коментари Харесай

Преди 14 години: Феновете на Майкъл Джексън видяха последните му стъпки в музиката

Майкъл Джексън: This is it е документален филм за последните подготовки преди заплануваното турне на Майкъл Джексън през юли 2009 година в Лондон. Филмът е музикален, с едни от най-големите шлагери на артиста, с нова хореография и потребление на високи технологии. Премиерата бе на 28 октомври 2009 година, а Sofia24.bg ще ви опише за нея.

Режисьор е Кени Ортега. Продуценти - Пол Гонгъуеър и Ренди Филипс. Премиера, както към този момент казахме е на 28 октомври 2009 в Германия. Времетраенето на американската продукцията е 112 минуги. Бюджетът е 60 милиона $, а приходите са 260 837 203 $.

Ненавременната гибел на Майкъл на 25 юни 2009 година поставя завършек на подготовката за концертите. Sony Pictures откупува правата на стотиците часове записи от подготовките, редактира ги и прави документаления филм.

Филмът стартира с малко текстово встъпление, в което се показва задачата на снимания материал и неговото желание " За почитателите... “. След къси разговори от разнообразни танцьори, Кени Ортега се чува да приказва през истинската откриваща поредност на концерта, демонстрират бързи клипове и изображения с ярка активност, от които Джаксън излиза на сцената. Веднага по-късно Джаксън стартира първото соло " Wanna Be Startin` Somethin ", като прави пауза по средата и се показва дребен фрагмент от Майкъл, който пее песента си "  Speechless ". След това Джаксън се причислява към танцьорите и приключва първата част. 

Следва къс клип, показващ подготовки, а по-късно е заимствуван репетиционният кадър на " Jam ". Оттук нататък филмът демонстрира Майкъл и групата му за соло репетиционното му осъществяване на " Human Nature ", което той извършва акапелно, по-късно с клавишни принадлежности и най-после с цялата група.

Следват репетиции на зелен екран за видеото на " Smooth Criminal “ (със подиуми от неговия филм Moonwalker, както и филма Gilda с присъединяване на Рита Хейуърт, пееща " Put the Blame on Mame “).

Джаксън репетира композиция от песни на The Jackson 5: " I Want You Back “, " The Love You Save “, " I’ll Be There “ и " Shake Your Body (Down to the Ground) “. След това звезсата пее с Джудит Хил, една от аварийните му вокалисти, в дуетната му ария " I Just Can`t Stop Loving You ". 

Показва се и снимането на " Thriller ", като Джаксън и Ортега гледат с 3D очила. По-нататък са показани кадри на артистите на шоуто, които репетират с инструментала на " Who Is It “.

По време на танцовата поредност Джаксън излиза от роботизиран паяк. Феновете имат опция да видят и фрагменти на Джаксън и групата, които репетират "  Black or White ".

След това е показана видео поредицата за " Песен на Земята  “, включваща малко момиченце, което се скита през гора, заспива и се разсънва, с цел да открие гората, унищожена от индивида. Майкъл извършва и бърза версия на песента си " Billie Jean "

Накрая Джако беседва с всички членове на екипа си и им пожелава най-хубавото за представленията в Лондон. На саундчек Майкъл извършва " Man in the Mirror " със мощни бек вокали. Надписите се демонстрират по-късно, с монтаж на репетиционни клипове и " This Is It ", който се възпроизвежда на назад във времето. 

След шоуто беше пуснат запис онлайн на " Heal the World ". След товапрозвуча и аудиото на " Human Nature " с клип на Майкъл, който го репетира при започване на юни (3D дисплеят към момента не беше настроен). Беше показан и клип на това, което би могло да бъде видеоклип на Dome Project на " Heal the World ", в който момичето, което се появи във видеото " Earth Song ", беше показано да държи света и подписано известие от Майкъл, което споделя " Обичам те ".

Филмът имаше лимитирана двуседмична прожекция по кината от 28 октомври до 12 ноември 2009 година, само че по-късно премиерата беше удължена с спомагателни три седмици в локалните кина и една до три седмици в задграничните.

Билетите бяха пуснати в продажба един месец по-рано на 27 септември, с цел да задоволят огромното търсене. Филмът счупи голям брой върхове за предварителни продажби и боксофис.

След потвърждаването на кино лентата, AEG Live беше изправен пред рецензии, състоящи се най-вече от изказвания, че са създали кино лентата единствено с цел да печелят. Множество членове на фамилията на Джаксън потвърдиха, че не поддържат кино лентата, а някои от членове на фамилията стигнаха до такава степен, че да се опитат да спрат съглашението за кино лентата през август.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР